مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

هر فرد در جامعه داراي حق و حقوقي ‌‌مي‌باشد كه اين حقوق او را از برخي مزيت‌‌‌ها بهره مند خواهد ‌كرد‌. حقوق افراد انواع مختلفي دارند و هر كدام با توجه‌ به‌ شرايط فرد و نوع حقي كه دارد معين ‌‌مي‌شوند. در ادامه قصد داريم در مورد حقوق مالي توضيحاتي را خدمتتان ارائه دهيم، با ما همراه باشيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع : حقوق مالي

 

حقوق مالي چيست‌‌‌‌ ؟

حقوق ‌‌ما‌لي به اموال و دارايي فرد اطلاق مي‌گردد. براي مثال خانه، زمين و… افراد جزو حقوق ‌‌ما‌لي آن‌‌‌‌ها به حساب ‌‌مي‌آيد. فرد نسبت به حقوق ‌‌ما‌لي خود اختيارات بيشتري دارد و ‌‌‌مي‌تواند هر تصرفي در آن‌ها ايجاد نمايد. اما حقوق غير ‌‌ما‌لي نيز وجود دارند و شامل حق زوجيت، حضانت و…‌‌ مي‌گردند كه با حقوق ‌‌ما‌لي تفاوت دارد و همين تفاوت‌‌‌ها باعث شده كه اين دو از يكديگر متمايز شوند.

تفاوت حقوق مالي و غير ‌‌ما‌لي

در ادامه ‌تفاوت‌ حقوق ‌‌ما‌لي و غير ‌‌ما‌لي شرح داده شده است تا شما با حقوق ‌‌ما‌لي و مزيت‌‌‌هاي آن بيشتر آشنا شويد:

  • اولين تفاوت اين دو نوع حقوق اين‌ است كه حقوق ‌‌ما‌لي قابليت تبديل به پول دارند اما حقوق غير ‌‌ما‌لي را ‌‌نمي‌توان به پول و سرمايه تبديل كرد.
  • دومين تفاوت قابليت انتقال ‌‌مي‌باشد، حقوق ‌‌ما‌لي قابل انتقال به افراد ديگر نيز هستند مثلا فرد ‌‌مي‌تواند خودروي خود را به فروش برساند و پول آن ‌را به شخص ديگر بدهد اما در حقوق غير ‌‌ما‌لي ‌‌نمي‌توان چيزي را انتقال دارد. براي مثال در حقوق غير ‌‌ما‌لي فرد ‌‌نمي‌تواند حق زوجيت خود را به شخص ديگر اهدا كند.
  • سومين تفاوت گذشتن از حق ‌‌مي‌باشد، در حقوق ‌‌ما‌لي فرد ‌‌مي‌تواند از دريافت حق خود صرف نظر كند اما در حقوق غير ‌‌ما‌لي امكان انجام اين كار وجود ندارد. براي مثال در حقوق ‌‌ما‌لي فرد ‌‌مي‌تواند از دريافت ارث كه حق مسلم او است صرف نظر كند و اعلام كند كه ارثيه را ‌‌نمي‌خواهد. اما در حقوق ‌‌ما‌لي مثلا اگر فرد بخواهد از حق پدري خود نسبت به فرزندش بگذرد اين كار امكانپذير نخواهد بود.
  • قابل توقيف بودن نيز از تفاوت‌‌‌هاي اين‌ دو نوع حق ‌‌مي‌باشد، براي مثال در حقوق ‌‌ما‌لي اگر فرد بدهكار باشد دادگاه ماشين يا خانه او را توقيف ‌‌مي‌كند تا بدهي‌‌‌هايش را پرداخت كند اما در حقوق غير ‌‌ما‌لي اگر فرد بدهكار باشد ‌توقيف حقوق غير ‌‌ما‌لي او مانند حق حضانت، حق زوجيت و… امكانپذير نخواهد بود.

نكته: با توجه به توضيحات بالا ‌‌مي‌توان گفت كه حقوق ‌‌ما‌لي براي شخص منفعت بيشتري دارند.

انواع حقوق ‌‌مالي كدامند‌‌‌‌ ؟

حقوق ‌‌ما‌لي انواع و اقسام مختلفي دارند كه در زير به آن‌ها اشاره نموده‌‌‌‌ايم:

حقوق ‌‌ما‌لي عيني: حقوق ‌‌ما‌لي عيني به حقوقي گفته ‌‌مي‌شود كه ناظر بر يك عين هستند و افراد ‌‌مي‌توانند از آن‌ها در هر زمان كه‌ بخواهند استفاده كنند و نياز به اجازه گرفتن از كسي نيز ندارند. اما حقوق ‌‌ما‌لي عيني نيز به دو دسته زير تقسيم بندي ‌‌مي‌شوند:

حق عيني اصلي: حق عيني اصلي حقي است كه فرد ‌‌مي‌تواند به طور كامل و مستقيم از آن استفاده نمايد و هيچ مانعي براي او وجود ندارد. براي مثال فرد ‌‌مي‌تواند از خودرويي كه خريده است تا هر زمان كه بخواهد استفاده كند و استفاده كردن از خودروي شرايط خاصي ندارد.

حق عيني تبعي: در اينجا هم حق عيني هم حق ديني وجود دارد و يك عين ضمانت پرداخت دين مي‌گردد. براي مثال فردي با كمك وام خانه‌‌‌‌اي ‌‌مي‌خرد و تضمين ‌‌مي‌كند كه وام را تا آخر پرداخت ‌‌مي‌كند. در اين ‌صورت او ‌‌مي‌تواند از خانه تا زماني كه به دينش پايبند است استفاده كند و چنانچه قسط وام را پرداخت نكند خانه مصادره ‌‌مي‌شود.

حق ديني: حق ديني نيز جز حقوق ‌‌ما‌لي به حساب ‌‌مي‌آيد، حق ديني به طلب يا بدهكاري فرد نسبت به ديگران گفته ‌‌مي‌شود. مثلا زماني كه فرد بايد از شخصي طلبش را دريافت كند و يا به او پولي بپردازد.

سوالات متدوال

حق ‌‌ما‌لي چه نوع حقي است‌‌‌‌ ؟

حق ‌‌ما‌لي به حقي گفته ‌‌مي‌شود كه براي فرد منفعت‌ دارد و در واقع اموال و دارايي او جزو حقوق ‌‌ما‌لي‌اش به حساب ‌‌مي‌آيند.

آيا ‌‌مي‌توان حقوق ‌‌ما‌لي خود را انتقال داد‌‌‌‌ ؟

بله.

خانه و ماشين ‌فرد جزو حقوق ‌‌ما‌لي او محسوب ‌‌مي‌شوند‌‌‌‌ ؟

بله.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حقو‌ق مالي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حقو‌ق مالي پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

منبع : حقوق مالي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1399/12/12  ] [ ۲۲ ] [ vakiel ] [ ]

 

وقتي زن و شوهر پس از عقد نكاح متوجه شوند كه امكان سازش با يكديگر را ندارند و ‌‌‌‌‌نمي‌توانند در كنار هم زندگي كنند ‌‌‌‌مي‌توانند به صورت قانوني از هم جدا شوند كه به اين كار طلاق گفته ‌‌‌‌مي‌شود. طلاق انواع مختلفي دارد و زن و شوهر ‌‌‌‌مي‌بايست مراحل قانوني آن را طي نمايند تا بتوانند از هم جدا شوند. در ادامه قصد داريم توضيحاتي را در خصوص طلاق بائن غير مدخوله خدمت شما عزيزان ارائه نماييم، با ما همراه باشيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

 

 

 

 

 

منبع:

طلاق بائن غير مدخوله

 حقوق مالي زن در طلاق پيش از رابطه زناشويي

عده

 

 

طلاق بائن چيست ؟

طلاق بائن يكي از انواع طلاق ‌‌‌‌مي‌باشد كه قوانين متفاوتي براي آن وضع شده است. در طلاق بائن‌ مرد ‌‌‌‌‌نمي‌تواند در مدت عده به زن رجوع كند و يا به زندگي مشترك ادامه دهد و‌ در صورتي كه از طلاق پشيمان شده باشد ‌‌‌‌مي‌بايست دوباره با زن عقد كند تا قانون به او اجازه دهد كه به زندگي مشترك را با همسر خود ادامه دهد.

طلاق غير مدخوله جزو طلاق‌هاي بائن است يا رجعي ؟

از آن جايي كه در طلاق غيرمدخوله زن هنوز باكره است طلاق او جزو طلاق‌هاي بائن به حساب آمده و طلاق رجعي نيست زيرا مرد ‌‌‌‌‌نمي‌تواند در مدت زمان عده به زن رجوع نمايد.

طلاق بائن غير مدخوله

طلاق بائن غير مد‌خوله قوانين متفاوتي نسبت به ديگر انواع طلاق دارد و زن و شوهر بايست به اين قوانين توجه كنند. در طلاق بائن غير مد‌خوله زن و شوهر هنوز اقدام به برقراري رابطه زناشويي نكرده‌‌اند و زن هنوز باكره است. فرقي ‌‌‌‌‌نمي‌كند كه آن‌ها در دوران عقد باشند و يا عروسي كرده باشند و همين كه زن باكره باشد طلاق او بائن غير مد‌خوله به حساب ‌‌‌‌مي‌آيد. همچنين مرد نيز در طلاق بائن غيرمدخوله حق رجوع به زن را در مدت عده نخواهد داشت.

مدت زمان عده در طلاق بائن غيرمدخوله

قانونگذار هيچ مدت زماني را براي عده طلاق غير مد‌خوله در نظر ‌‌‌‌‌نمي‌گيرد و زن پس از طلاق بائن ملزم به نگه داشتن عده نخواهد بود. زن ‌‌‌‌مي‌تواند بلافاصله پس از طلاق بائن‌ غيرمدخوله با مرد ديگري ازدواج كند و اين كار نيز هيچ گونه منع فانوني ندارد.

مهريه زن غيرمدخوله

او مستحق نصف مهريه است.

سوالات متدوال

طلاق بائن چيست ؟

طلاق بائن به طلاقي گفته ‌‌‌‌مي‌شود كه مرد ‌‌‌‌‌نمي‌تواند در مدت عده به زن رجوع نمايد.

آيا طلاق بائن عده دارد ؟

خير هيچ مدت زماني براي عده طلاق بائن در نظر گرفته نشده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص طلاق بائن غير مد‌خوله، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون طلاق بائن غير مد‌خوله پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

 

منبع:

طلاق بائن غير مدخوله

 حقوق مالي زن در طلاق پيش از رابطه زناشويي

عده

امتیاز:
بازدید: 5
برچسب:
:
[ 1399/10/10  ] [ ۰۶ ] [ vakiel ] [ ]

زنان و مردان در برخي موارد براي كسب آرامش بيشتر قصد ‌‌مي‌كنند كه از يكديگر جدا شوند. آن‌ها در واقع از يكديگر طلاق گرفته و اين جدايي زوجين به علت‌‌‌هاي مختلف و متفاوتي اتفاق ‌‌مي‌افتد. اما براي اقدام به طلاق ‌‌مي‌بايست زوجين از قوانين‌ اين امر به خوبي آگاهي داشته باشند تا بتوانند در مدت زمان كمتري مراحل قانوني آن را طي نمايند. در ادامه توضيحاتي را در مورد طلاق زن باردار برايتان بيان نموده‌ايم، با ما همراه باشيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

  

 

 

منبع:

طلاق باردار

 حقوق مالي زن در طلاق دوران بارداري

 مدت عده

 

 

طلاق در قانون كشور

طلاق يك امر قانوني است كه توسط زوجين انجام ‌‌مي‌شود. طي انجام‌ اين كار زوج و زوجه از يكديگر جدا ‌‌مي‌شوند و ديگر به هم محرم نيستند. طلاق به علت‌‌‌هايي مثل خيانت همسر، اعتياد، نشوز و… اتفاق ‌‌مي‌افتد. براي انجام مراحل قانوني طلاق، دادگاه زوجين را موظف ‌‌مي‌نمايد كه دلايل قانوني و منطقي خود را براي جدايي در دادگاه بيان نمايند. در صورتي كه آن‌ها از طلاق پشيمان شوند نيز ‌‌مي‌توانند دوباره با يكديگر ازدواج نموده و زندگي مشترك‌ را ادامه دهند.

طلاق زن باردار

طبق قانون طلاق در دوراني كه زن باردار است هيچ گونه اشكالي ندارد و كاملا صحيح است، به همين دليل در مدت زمان بارداري زوجين ‌‌مي‌توانند از يكديگر طلاق گرفته و جدا شوند. اما طلاق زن و شوهر در دوران بارداري نيز قوانين خاص خود را دارد. براي مثال در طلاق‌ اين چنيني زن موظف است كه عده نگه دارد. عده زن در‌ اين گونه طلاق‌‌‌ها تا پايان وضع حمل او خواهد بود و او تا زماني كه جنين را به دنيا نياورده است ‌‌نمي‌تواند با مرد ديگري ازدواج كند.

مناسب‌‌ترين نوع طلاق در دوران بارداري

طلاق توافقي در دوران بارداري مناسب‌‌ترين گزينه براي زوجين ‌‌مي‌باشد زيرا‌ اين نوع طلاق زودتر به نتيجه خواهد رسيد. اگر زن و مرد در حين بارداري بخواهند طلاق توافقي بگيرند ‌‌مي‌بايست به دادگاه مراجعه نموده و درخواست طلاق خود را ارائه نمايند. سپس دادگاه آن‌ها را به يك مشاور خانواده معرفي نموده و از ايشان ‌‌مي‌خواهد كه به زوجين دو جلسه مشاوره دهد. چنانچه زوجين پس از‌ اين دو جلسه مشاوره باز هم براي طلاق مصمم باشند دادگاه حكم به طلاق مي‌دهد.

حقوق مالي زن باردار در صورت طلاق

چنانچه زن و‌ مرد در دوران بارداري از يكديگر جدا شوند مرد موظف است كه برخي حقوق زن را به او پرداخت نمايد. در ادامه حقوق زن در طلاق در دوران بارداري‌ را شرح داده‌ايم:

مهريه

مهريه زن باردار طبق قواعد عمومي پرداخت مي‌شود و زن حامله حق مطالبه تمام مهريه را دارد. زن باردار همچنين حق مطالبه اجرت المثل ايام زوجيت را نيز دارد.

براي كسب اطلاعات در خصوص اجرت المثل ايام زوجيت كليك فرماييد.

نفقه

در‌ اين نوع طلاق مرد موظف ‌‌مي‌شود كه تا‌ زمان وضع حمل زن به او نفقه بپردازد. از آن جايي كه زن باردار است مرد ‌‌مي‌بايست در تمام مدت ‌بارداري به او‌ نفقه بدهد و پس از وضع حمل مرد ديگر ملزم‌ به پرداخت نفقه نيست.

هزينه‌‌‌هاي وضع حمل زن

در‌ اين گونه طلاق‌‌‌ها مرد موظف است كه تمام هزينه‌‌‌هاي وضع حمل زن را از جمله هزينه‌‌‌هاي بيمارستان، دارو و… را به او پرداخت نمايد.

اگر مرد پس از طلاق زن باردار فوت كند چه كسي موظف به پرداخت نفقه زن است ؟

در صورتي كه مرد پس از طلاق و قبل از به دنيا آمدن فرزند فوت كند زن ‌‌مي‌تواند نفقه‌اش را از پدربزرگ پدري فرزندش مطالبه نمايد ولي در صورت عدم توانايي مالي جد پدري قانون او را ملزم به پرداخت نفقه ‌‌نمي‌داند.

سوالات متداول

آيا طلاق در دوران بارداري اشكال قانوني دارد ؟

خير زوج و زوج ‌‌مي‌توانند در حين بارداري نيز اقدام به طلاق نمايند اما ‌‌مي‌بايست برخي قوانين را رعايت نمايند.

مناسب‌‌ترين نوع طلاق دوران بارداري كدام است ؟

طلاق توافقي.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص طلاق باردار، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون طلاق باردار پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

منبع:

طلاق باردار

 حقوق مالي زن در طلاق دوران بارداري

 مدت عده

امتیاز:
بازدید: 8
برچسب:
:
[ 1399/10/8  ] [ ۱۵ ] [ vakiel ] [ ]

 

وقتي عقد نكاح ميان زن و شوهر خوانده ‌‌‌‌‌‌‌مي‌شوند آن‌‌‌‌‌‌‌‌ها ‌‌‌‌‌‌‌مي‌بايست وظايفي را كه در حين عقد به عهده آن‌ها گذاشته شده به خوبي انجام دهند. براي مثال زن وظيفه دارد كه منزل همسر خود را ترك نكند و در برقراري رابطه زناشويي با او كوتاهي نكند و مرد نيز در قبال وظايف زن ‌‌‌‌‌‌‌مي‌بايست مهريه به او بپردازد. در ادامه قصد داريم توضيحاتي را در مورد مهريه زنان نازا در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

 

 

منبع:

مهريه زن نازا

 حق و حقوق مالي زن نازا

بررسي تعلق يا عدم تعلق مهريه

 

 

تعريف مهريه در حقوق

مهريه يكي از حقوق زن در حين عقد نكاح ‌‌‌‌‌‌‌مي‌باشد كه مرد ملزم به پرداخت آن خواهد بود. زن ‌‌‌‌‌‌‌مي‌تواند هر موقع كه بخواهد مهريه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اش را طلب كند و مرد موظف است كه مهريه را به طور كامل به او پرداخت كند. ميزان مهريه را نيز زن و شوهر تعيين ‌‌‌‌‌‌‌مي‌كنند و سپس مبلغ مهريه در سند ازدواج آن‌ها ذكر خواهد شد.

مهريه زنان نازا

يكي از سوالاتي كه ممكن است براي افراد پيش بيايد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اين است كه آيا به زن نازا نيز مهريه‌‌‌‌‌‌‌‌‌اي تعلق ‌‌‌‌‌‌‌مي‌گيرد؟ كه در‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اين باره بايد بگوييم قانون نا‌زايي زن را عيب تلقي ‌‌‌‌‌‌‌‌‌نمي‌كند و نا‌زا بودن ‌‌‌‌‌‌‌‌‌نمي‌تواند مانع دريافت مهريه توسط زن شود. بعضي از مردان تصور ‌‌‌‌‌‌‌مي‌كنند كه ‌‌‌‌‌‌‌مي‌توانند به خاطر ناز‌ا بودن زن به او مهريه پرداخت نكنند اما طبق قانون مهريه حقي است كه در حين عقد نكاح به زن تعلق گرفته است و ناز‌ايي به هيچ عنوان ‌‌‌‌‌‌‌‌‌نمي‌تواند آن را از بين ببرد.

حالات مختلف مهريه زن نازا

در ادامه به بررسي حالات مختلف تعلق مهريه به زن نا‌زا مي‌پردازيم.

مهريه زن نازا قبل و بعد برقراري رابطه زناشويي

مهريه زن نا‌زا نيز همانند زنان ديگر با توجه به برقراري رابطه زناشويي ميان او و همسرش محاسبه ‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود. طبق قانون اگر زن نا‌زا قبل از برقراري رابطه زناشويي مهريه خود را مطالبه كند مستحق نصف مهريه خواهد بود و مرد  ملزم به پرداخت نصف مهريه است. اما اگر زن بعد از برقراري رابطه زناشويي مهريه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اش را مطالبه نمايد مرد موظف است كه تمام مهريه را به او پرداخت كند.

مهريه زن نازا در صورت فوت همسر

چنانچه زن نا‌زا مهريه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اش را دريافت نكرده باشد و همسرش فوت كند ‌‌‌‌‌‌‌مي‌تواند طي ارائه دادخواستي از دادگاه بخواهد كه مهريه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اش را تمام و كمال از اموال به جا مانده از مرد به او پرداخت نمايند.

مهريه زن نازا در عقد موقت و دائم

زن نا‌زا در عقد دائم و موقت مستحق دريافت مهريه خواهد بود و‌ دائمي يا موقت بودن عقد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌نمي‌تواند زن را از دريافت مهريه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اش بازدارد. اما در‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اين دو نوع عقد نكاح مهريه زن با توجه به باكره بودن يا نبودن به او پرداخت ‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود.

اگر باكره باشد نصف مهريه و در صورت وقوع رابطه جنسي تمام مهر به او تعلق مي‌گيرد.

نفقه و اجرت المثل زن نازا

اگر زن نا‌زا از شوهر خود تمكين عام و خاص نمايد مستحق دريافت تمام و كمال نفقه مي‌باشد. همچنين در صورت تمكين و مهيا بودن ساير شرايط چنين زني مستحق دريافت اجرت المثل ايام زوجيت نيز مي‌گردد.

براي آشنايي با انواع تمكين كليك فرماييد.

براي آشنايي با مفهوم و شرايط دريافت اجرت المثل ايام زوجيت زن كليك نماييد.

سوالات متدوال

مهريه چيست ؟

حقي كه به زن در حين عقد موقت و دائم تعلق ‌‌‌‌‌‌‌مي‌گيرد.

آيا به زن نا‌زا مهريه تعلق خواهد گرفت ؟

بله نازا بودن زن ‌‌‌‌‌‌‌‌‌نمي‌تواند او را از دريافت مهريه بازدارد. براي استحقاق و دريافت مهريه فرقي بين زن نازا و غير آن وجود ندارد.

قبل از برقراري رابطه زناشويي مهريه زن نا‌زا چقدر است ؟

نصف خواهد شد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مهريه زن نا‌زا، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مهريه زن نا‌زا پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

 

منبع:

مهريه زن نازا

 حق و حقوق مالي زن نازا

بررسي تعلق يا عدم تعلق مهريه

امتیاز:
بازدید: 6
برچسب:
:
[ 1399/10/8  ] [ ۱۵ ] [ vakiel ] [ ]

 

داشتن فرزند قطعا يكي از شيريني‌هاي زندگي مشترك است‌‌. اما گاهي به دلايلي زوجين نمي‌توانند به صورت معمول فرزندي داشته باشند. محروم شدن از نعمت فرزند داشتن حتي ممكن است گاهي سبب سرخوردگي زوجين و سردي زندگي مشترك شود. خوشبختانه امروزه با پيشرفت در علم پزشكي بسياري از مشكلات زوجين مربوط به فرزندآوري حل شده است و به كمك علم ديگر داشتن فرزند براي زوجين يك حسرت نيست. اگر زوجين به هر دليلي نخواهند با روش‌هاي پزشكي صاحب فرزند شوند يا‌‌‌ اينكه جواب لازم را از‌‌‌ اين راه نگيرند بهترين راه قبول فرزند خوانده است. حتي بسياري از خانم‌هاي مجرد كه به هر دليلي تمايل به ازدواج ندارند مي‌توانند از طريق فرزند خواندگي احساس مادر شدن را تجربه كنند. از آن جا كه بخش مهمي از فرآيند قبول فرزند خوانده مسائل مالي آن مي‌باشد در‌‌‌ اين مطلب به بررسي حقوق مالي فرزند خوانده مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

 

 

 

منبع:

فرزند خوانده

حقوق مالي فرزند خوانده

 مسئوليت پرداخت نفقه فرزندخوانده

 

 

 

فرزندخواندگي و شرايط تقاضاي آن

بر اساس تعريف قانوني فرزندخواندگي فرآيندي است كه بر اساس آن قانون سرپرستي يك كودك بي‌سرپرست را به شخصي كه داراي صلاحيت است مي‌سپارد.

براي‌‌‌ اين كه بتوان سرپرستي يك كودك را قبول كرد علاوه بر شرايط مربوط به سلامت جسمي و عقلي بايد تمكن مالي نيز وجود داشته باشد‌. تمكن مالي يكي از متقاضيان سرپرستي يعني زن يا شوهر كافي است.

قبل از سپردن كودك به والدين جديد، بهزيستي وضعيت مالي متقاضيان را به طور كامل بررسي مي‌كند. درآمد ماهيانه خانواده‌، وضعيت مسكن و معيشت خانواده‌‌‌ اين كه مستاجر هستند يا صاحب خانه به طور كامل بررسي مي‌شود. در صورتي كه تمكن مالي لازم براي تامين هزينه‌‌هاي زندگي كودك مانند خوراك، پوشاك و تحصيل را داشته باشند با تقاضاي آن‌ها موافقت مي‌شود.

حقوق مالي فرزند خوانده

كودكي كه به طور قانوني به فرزند خواندگي پذيرفته مي‌شود داراي حقوقي است كه بايد حتما توسط والدين رعايت شود از جمله حقوق مالي كه بسيار مهم هستند.

در صورتي كه اشخاص درخواست فرزندخواندگي بدهند بايد مراحل قانوني آن را طي كنند. يكي از‌‌‌ اين مراحل مربوط به تامين حقوق مالي كودك است. با توجه به‌‌‌ اينكه فرزند خوانده به هيچ وجه از سرپرست خود ارث نمي‌برد بايد حقوق مالي او تامين شود‌. از همين رو قانون دو راهكار ارائه داده است. اولا به نام زدن بخشي از اموال سرپرست دوما بيمه عمر كودك.

بر اساس ماده 14 قانون حمايت از كودكان بدسرپرست و بي‌سرپرست متقاضي فرزندخواندگي بايد بخشي از دارايي يا حقوق مالي خود را به نام فرزند خوانده بزند.‌‌‌ اين كه بايد چه چيزي و به چه ميزان به نام كودك باشد را دادگاه تعيين مي‌كند‌. البته آنچه كه بيشتر در رويه قضايي ديده مي‌شود‌‌‌ اين است كه تمام يا بخشي از يك ملك را به كودك صلح مي‌كنند. والدين بايد مال را از طريق دفترخانه رسمي يا مراجع قانوني به شكل صلح به كودك بدهند.

بر اساس ماده 15 قانون حمايت از كودكان بدسرپرست و بي‌سرپرست راه دوم نيز بيمه عمر كودك است. سرپرست بايد كودك را بيمه درمان و همچنين بيمه عمر نمايد تا زندگي كودك بعد از فوت سرپرست تامين باشد.

هر دوي‌‌‌ اين موارد بايد با هم باشند يعني هم صلح اموال و هم بيمه عمر.

نفقه فرزند خوانده

در ماده 15 قانون حمايت از كودكان بدسرپرست و بي‌سرپرست در‌‌‌ اين خصوص گفته شده است كه سرپرست وظيفه تامين هزينه‌‌هاي ‌‌نگهداري از كودك و پرداخت نفقه را دارد و در‌‌‌ اين مورد مانند نفقه فرزند خوني عمل مي‌شود. همان مخارج معمول و متعارف خوراك‌، پوشاك و تحصيل كه براي فرزند خوني است بايد براي فرزند خوانده هم اعمال شود. در‌‌‌ اين امر اولويت با پدر است و در صورتي كه پدر فوت كند يا به هر دليلي توانايي مالي نداشته باشد بايد مادر نفقه فرزند خوانده را بدهد.

اين موضوع تا زماني كه فرزند نياز به سرپرستي و مراقبت دارد ادامه پيدا مي‌كند.

سوالات متداول

براي فرزند خواندگي بايد وضع مالي چگونه باشد‌‌ ؟

بايد متقاضي تمكن مالي كافي براي هزينه‌هاي ‌‌نگهداري كودك را داشته باشد كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

حقوق مالي فرزند خوانده چيست‌‌ ؟

والدين بايد‌‌‌ آينده مالي كودك و نفقه او را تامين كنند كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

چه اموالي را بايد به نام فرزندخوانده كرد‌‌ ؟

اينكه چه مالي و به چه ميزان باشد از سوي دادگاه تعيين مي‌شود كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

آيا بايد به فرزند خوانده نفقه پرداخت‌‌ ؟

بله سرپرست ملزم به پرداخت نفقه است كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

براي دريافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقي در مورد فرزند خواندگي و حقوق مالي او مي‌توانيد از خدمات مشاوره آنلاين و تلفني وكيل دات كام استفاده نماييد. همچنين با عضو شدن در كانال تلگرام وكيل دات كام از جديدترين مطالب حقوقي مطلع شويد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حقوق مالي فرزند خوانده، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حقوق مالي فرزند خوانده پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كاممنبع:

فرزند خوانده

حقوق مالي فرزند خوانده

 مسئوليت پرداخت نفقه فرزندخوانده

امتیاز:
بازدید: 8
برچسب:
:
[ 1399/10/3  ] [ ۱۹ ] [ vakiel ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 1
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب